fredag 27 juli 2012

Re-DiZaIn: Tampella giveaway hos Re-dizain

Det här skulle va så skoj att vinna! Spännande med retromönster.
Re-DiZaIn: Tampella giveaway hos Re-dizain

Nu är det snart helg. Behöver verkligen slappa i några dagar. Det har verkligen varit fullt ös den här veckan. Uppe tidigt och fullt ös hela tiden. Hoppas hoppas jag orkar ge mig ut en tur ikväll.

torsdag 26 juli 2012

Citerat

"98. Vad har du för laster? Te och garn. Har blivit mer garn sen jag slutade röka, men summan av våra laster är ju konstant!"

Kopierat/citerat från Hedvig handarbetar. Så bra! Har inte tänkt på det på det viset. Hade det inte varit te och garn (som det även är i mitt fall) så hade det ju bara varit något annat. Måste komma ihåg det till nästa gång mannen undrar över mitt garnförråd.

onsdag 25 juli 2012

Inget speciellt..

Det finns folk jag inte träffar så ofta, men vi hörs innimellanåt och så finns det de man inte heller hör nåt från speciellt ofta. Men bara det att veta att de finns där ute känns bra för mig. Och ibland gör de inte det längre..

tisdag 17 juli 2012

Ännu mera garn..

Tar det aldrig slut kan man fråga sig?!   =D
Nu ska här provas! Har beställt några nystan Noro sokkegarn i den här färgen från ho-strik. Garnet ska visst utgå..


Noro sokkegarn, fv 149, FØR 129,-
Det var den jag fann som föll mig i smaken. De har ju lyxigare garner också, men nu får det bli det här. Ville ha en fin färg och många löpmeter. Kanske kunde det bli en liten tröja?!

torsdag 12 juli 2012

Fördriv...

Kikar runt på garngrossister.
Funderar lite på vad ett hållbart arbetsliv skulle innehålla..

Några mönster från Isagers sida.

tisdag 10 juli 2012

På gång igen

Så är jag i gång. Datorn kom tillslut och nu är den uppe och kör. Det är underbart med en maskin som bara går och inte krånglar som min gamla gör. Nu ska jag även kunna hjälpa mannen med den ekonomiska administrationen till hans företag.  =)

Vad hantverkandet angår, håller jag fortfarande på med Tå-upp sockorna på jobbluncherna, men det är iaf inte så mycket garn kvar nu. Hemma stickar jag på Laminara och har kommit till sista mönsterrapporten, som skall stickas två gånger. Så nu tar ett varv lite längre tid. Men hoppas snart bli klar med något så jag kan påbörja nåt nytt. Har några mönster som ligger och lockar, bla en virkad poncho, som jag fått mönster på av en kollega.

Men för att få med någon bild får jag nämna nåt gammalt.



Såhär såg den ut, tröjan. Den var nästan klar. Köpte garnet på en garnbutik, när jag bodde i Uppsala
för sisådär 8-9 år sen.



Passformen va ok, men inte nöjd med kanten som rullade sig. När jag fyllde år fick jag en nystmaskin i present av mannen. Nu ser allt garnet ut som nedan till höger.  ;)


Tröjan finns inte mer. RIP. Men jag har en hel massa finfint garn , att göra nåt annat fint av.

Nu ska jag sticka några maskor innan jag somnar.

tisdag 3 juli 2012

Nu händer det

förhoppningsvis snart grejer...

Jag ska få en ny dator!  Hoppas då kunna komma igen med bloggandet. Det blir inte mycket gjort när ens teknik passerat pensionsåldern för längesedan.