fredag 18 maj 2012

Dan före dan

Lyssnar på L7 och nystar merinosilkgarn på min nya garnnystare, som jag köpt i födelsedagspresent till mig själv från mannen. Hämtade ut paket på posten tidigare idag, från min kära mor. Imorgon ska det packas upp!

Har även införskaffat stickor nr 3 till knit pro, så jag kan sticka behagligt på min sjal. Nørkleriet vid mitt jobb är en av de bättre garnaffärerna i området.

onsdag 16 maj 2012

Sjalar och brandövningar

Jag vill göra en spetssjal, sticka. Det mönstret tänker jag inte rita själv, det finns så många fina och jag behöver inte uppfinna hjulet igen. Inte just nu iaf. Kika på den här Laminara, den här Aeolian eller kanske den här Fylleryd. Det är nog de starkaste kandidaterna just nu. I eftermiddag ska jag titta på garn. Som jag längtar.

Annars har vi roat oss med brandövning på jobbet idag. Tre gånger var vi ut ur huset, en brandbil kom. Tillslut kom de på att det var en trasig elkabel som satte igång inbrottslarmet.  =)  Men Vidar hade älskat att se brandbilen.

Jag längtar till i sommar och hoppas de ska visa mer engelska deckare, helst Morden i Midsommer. Som tur är har jag både danska och svenska kanaler och de danska brukar också visa sagda program.  =D

tisdag 15 maj 2012

GARN!

Äntligen kom det! Det efterlängtade smset om att garnet fanns att hämta på hörnbutiken. Konen med ca ett kg svart alpaca och det svarta cashmere blend garnet. När jag öppnade kartongen var det dessutom nio små nystan a´ 20g med blekt rost/rosa-rött angoragarn, som plåster på såren för att paketet var lite sent.  =)  Ska det va så får gärna alla mina paket bli lite sena.



Underbart eller hur?! Det nästan syns hur mjukt det är.
Det måste nästan också bli en sjal.



Det här fann jag när jag stökade runt på ett annat ställe jag lagrat saker på (i garderoben). 6 nystan av ett melerat ullgarn, som jag glömt fanns. Lilamelerat växtfärgat ullgarn. De två gröna vet jag inte riktigt vad det är, men ull är det, inköpt på medeltidsmarknad. Det stora flerfärgade fick jag av mamma i julklapp för en del år sen men det har inte funnit sin plats eller föremål ännu. Längst ner till vänster är också växtfärgat ullgarn, köpt av en söt kvinna (Kirsten) jag jobbat med i vikingasvängen. Det som inte syns i påsen är fyra nystan mörklila merinogarn och ett ljusare lila, köpt som fyndpåse från garnaffären som råkar ligga lägligt nära mitt jobb. Är det inte underbart?! Jag älskar garn, att titta på det, känna på det och fantisera om vad det ska bli.

Och mer blir det. Imorgon ska jag åka in till stan för att köpa en födelsedagspresent till mig själv från mannen, lite i förskott. Jag ska till Sommerfuglen för att köpa mig en Krydsnøgleapparat, eller garnnystare. =) Väl där ska jag även kika på garn till spetssjal. Har ett som är mjukt och skönt men helt matt, så nu ska jag ha nåt med lite silke i eller så.

Nu är jag jättetrött. Ska nog sätta mig i soffan en stund med nåt handarbete innan det är läggdags. Jobbdag imorgon igen. Men sen är jag ledig i fyra dagar.

Efterlysning!

Jag vill också ha nån att sticka med! Eller nåt iaf.. Det är inte ett krav att man stickar, det är helt ok med virkning, broderi, nålbindning, sömnad eller nåt annat sånt.

söndag 13 maj 2012

Återigen en söndag

Arbetat på sånt jag inte vill och drömt om roligare saker. Handarbete ska inte va måsten, det ska va nåt man längtar efter. Men det här ska bara överstås. Blä! När jag gjort nästan färdigt, i veckan, ska jag unna mig att gå och leta efter annat garn till spetssjalen jag fantiserar om. Har ett bra och fint merinogarn men det är helt matt. Det borde nog va lite blänk i för att komma helt till sin rätt. Om man är en Flitig Lisa kanske man kan få gå till några av de farliga butikerna inne i stan, dagen innan man fyller år...
Annars har dagen gått till att göra såntdär som man ska, när man har tid, tvätta, städa, plocka, handla och så det där tråkiga. Ikväll blir det nog sockstickning framför tvn.

Lite från fotogömmorna.
En gång i världen arbetade jag här. Det var riktigt skoj. Tänk om man hade kunnat fortsätta där.


Jag är ju bland annat en såndär museolog. Almgrens är ett riktigt hyggligt ställe.



De gröna fick nog min äldsta moster, som inte är med oss längre, och de andra måste pappa ha fått en jul.

Nu ska jag kika i ett garn/tygförråd jag inte varit i på länge (i garderoben) och se om jag inte kan få packat undan lite mer grejer. Imorgon kväll väntar garnnystning, för då ska jag få låna Trines krydsnøgleapparat.

Pelerin(e)

med tillhörande handledsvärmare. En gång lades det upp till en mössa också men det blir inget med det. Den är upprepad. Garnet ska bli nåt som blir använt och inte bara hamnar i korgen. (En stor afrikansk korg där alla vantar, mössor, halsdukar, sockar och handledsvärmare ligger..) Axelvärmaren är fin och blev nog som jag tänkt mig (mitt eget mönster), men ändå blir den inte riktigt använd.


Härom dagen fick jag dock förslaget av kollegan Trine att man ju också kunde använda den som kjol för att värma rumpan. Det vore fint om den äntligen kom i bruk. Kanske är det modellen jag har svårt för. Har en annan liknande med polokrage som bara blivit använd en handfull gånger.

Närbild, bara räta och aviga varv på rundsticka, resp strumpstickor.

lördag 12 maj 2012

Alternativ huvudvärmare

Den blev gjord över förra helgen. Enkel men söt. Har inte riktigt följt mönstret. Annat garn ger ju annan stickfasthet. Dessutom virkade jag en ögla i ena änden. Knappen kommer senare. Tänkte även göra matchande halvvantar, av det garn som blev över. Men innan det sker måste jag sticka lös lite strumpstickor i lämplig tjocklek.


Den ser ut som ett löv med det är alltså meningen att man ska ha den kring huvudet och knäppa den i nacken.


fredag 11 maj 2012

Upprepning..

Jag har repat upp massor de senaste dagarna. Kände mig helt plötsligt klar till att ta adjö av en del projekt som inte skulle bli till nåt. En gammal sjal i ett spännande orange garn, minns inte vad det heter, men inköpt på Yll och tyll för mååånga år sen och dyrt som skrutt för en dåvarande student. Men garnet är underbart så det förtjänar att bli nåt fint och bra, helst vackert också.  ;)  En sjal som jag började på för nån vecka sen, som jag inte blev nöjd med och då blir det ju inte använt.. En mössa och säkert nåt mer som jag glömt. Men det känns befriande och lite lättare om axlarna. Annars är jag verkligen inte mycket för att repa upp, utan allt för att göra klart och klara av. Tråktant.


Men annars ligger det ett mönster hemma som jag drömmer om. En spetssjal. Började lite på den i vintras men tror kanske det ska va ett annat garn, lite mer glansigt.. Mönstret är fantastiskt, återkommer med vad det egentligen heter.


På vägen hem från jobbet, med mellanlandning på dagis, blev det stopp på en 2nd hand och en retrobutik.

Loppis resp. retrofynd.

torsdag 10 maj 2012

Tänketank...

Kom på mig själv med att hålla med Berth Milton. Är jag den jag tycker eller känner att jag är eller är man bara den andra tycker att man är?! I hans fall media, i mitt fall de som varit runt omkring mig under mitt liv. Vem har rätt? Hur är det med sanningen?

Inspira cowl Jag vill också ha en eller göra en. Men vilket garn ska man göra den i? Det ska väl inte va för tunt eller för tjockt. Det får ju gärna skifta lite i färg men inte allt för våldsamt. Är det nån som testat nåt?

Beställde garn häromdagen. Från Garnudsalg igen. En stor kon, ca 1 kg, svart alpacagarn och så råkade det slinka med ett litet nystan av ett blandningsgarn jag köpt lite av tidigare, cashmere/merino/viscose tror jag det var. Med ett nystan till och det jag hade sen tidigare kan man ju faktiskt göra nåt.  =)

Har ett sug efter att sticka en sjal. Det finns så många vackra mönster, men ingen som känns självklar. Kanske skulle man ta och rita sitt eget mönster.

Kanske får jag bättre överblick när jag fått sorterat klart mina garner. Dock finns det ett garn jag vill prova, Kauni, den variant som skiftar i färg. Men jag tror inte det är garnet till en Inspira cowl. Av nämnda beställda alpacagarn, tror jag det ska bli en tröja, minst. Kanske min planerade uppifrånochnerraglantröja.

tisdag 8 maj 2012

Dagen idag

Både måndag och tisdag har vår "bonus-chef" kommit med resterande av sitt restgarn. Vi blir som kalvar på grönbete och har fördelat det systerligt och förhoppningsvis blev alla tre nöjda. Vi har nu utökat våra garnförråd en del. Jag har fått några garner som jag nog inte skulle ha köpt, inte tänkt på att köpa, men som jag nog en dag kommer bli mycket glad för att just de finns i mitt förråd. Det känner jag på mig.  =)
En del annat skulle jag vilja göra nåt av.
Ett restgarnsprojet! Men vad?! Fick en del svart garn, blandade material; en tröja kanske?! En del svart strumpgarn och lite matchande grönt och lila; svarta sockar till mig med några detaljer i annan färg?! Tjockt blankt bomullsgarn, som jag inte riktigt kan placera. Ett sticksigt gammelrosa entrådigt ullgarn, som gott skulle kunna bli nån form av boligtextil. Ja det finns att fundera på.. Hellre det än allt det andra iaf.

Dagen börjar räta ut sig lite efter att ha varit lite väl krokig sen igår.

måndag 7 maj 2012

Tå-upp-sockorna

Sockorna får falska flätor på skaftet. Mönstret var allt väl pilligt. Resultatet hälen blev fint, men jag är inte säker på att det var värt mödan.. Tror jag ska finna på mitt eget mönster. Men skaftet verkar bli fint. Bild kommer när de blir färdiga.  =)

fredag 4 maj 2012

Mormorsrutor

finns ju i många format och är söta. Har nio stycken oklassiska. Funderar på om det ska bli en soffkudde eller ett sittunderlägg kanske..




Så har jag provvirkat två i ett regnbågsfärgat sockgarn. Det blir väldigt fint men vad ska man ha det till?!





onsdag 2 maj 2012

"Borden" 2012

Jag vill också ha fler större projekt. Det är alldeles för mycket duttande med sockar, handledsvärmare, småsjalar och mössor.
Fler fina foton borde det också bli.

Två gånger de senaste två veckorna har en av mina/våra chefer kommit med restgarner till oss. (Vi är tre stycken som sitter på samma kontor som handarbetar) Hon städar ur källaren bla. och tog med resterna till oss. Underbart! En annan chef, tyckte att gammalt garn väl inte va nåt att ha så hon hade slängt flera säckar!! Men hon fick sig en funderare när hon såg hur glada vi blev när vi botaniserade i väskan och delade det mellan oss. Jag är ju en garnsamlare av stora mått så jag blir ju glad för allt garn. Mitt äldsta är nog lingarnet som är över 70 år gammalt, som min gammelmormor odlade och spann.